06.10.2011 - Comunicat de Presă

- 06 octombrie 2011 -

Luca Monaldi – preşedinte al Monaldi Group – ales vicepreşedinte al EEPA,
o mare oportunitate pentru sectorul ouălor şi industria alimentară din România.

UCPR curând în interiorul organizaţiilor europene ale sectorului ouălor.

Eveniment profesional continental în iunie 2012 în România.

Luca Monaldi, CEO al Monaldi Group (trustul ce deţine Agrimon, cel mai mare producător de ouă din România) a fost ales recent vicepreşedinte al EEPA (European Egg Producers Association).

EEPA este organizaţia ce reuneşte cei mai mari producători de produse lichide din ouă şi praf de ouă din UE. EEPA şi EEPTA (European Egg Packers and Traders Association), grupate în EUWEP (European Union of Holesale with Eggs, Egg Products, Poultry and Game) , sunt cele mai reprezentative organizaţii din Europa responsabile de protejarea şi promovarea intereselor producătorilor de ouă şi ale industriei ouălor.

Activitatea română a Monaldi Group (Agrimon) reprezintă o realitate solidă şi în ascensiune, producând şi vânzând în România şi în afara ei ouă în coajă şi o serie largă de produse obţinute din ouă, într-un complex modern şi sofisticat, situat în Brăila.

"Alegerea mea - spune dl Monaldi - este o recompensă semnificativă, nu doar pentru compania pe care o reprezint, ci, în special, deoarece recunoaşte rolul şi valoarea pieţelor de ouă şi produse din ouă sud şi est europene şi nivelul lor calitativ şi tehnologic excelent. Prezenta criză mondială, implicând, de asemenea, şi ţările noastre, obligă producţia de ouă să creeze mai multă valoare adăugată, să se concentreze asupra unor produse de o calitate superioară şi cu conţinuturi mai sănătoase, să ofere consumatorilor şi industriei alimentare produse cu conţinuturi inovatoare şi valoare etică superioară, conformă cerinţelor confortului animalelor şi protecţiei mediului şi să urmărească cercetarea constantă a sinergiilor de producţie şi comerciale între partenerii locali şi europeni".

Vorbind despre viitorul producţiei de ouă în România, dl Monaldi a evidenţiat producţia în creştere de ouă în coajă şi produse din ouă (prafuri de ouă de calitate superioară) şi faptul că sectorul trebuie să fie din ce în ce mai mult implicat şi reprezentat la nivel european.

De aceea, ca membru al UCPR, Dl. Monaldi se află printre sprijinitorii iniţiativei de primire a UCPR în cadrul EEPTA. prof. Ilie Van, Preşedinte al UCPR, este deosebit de interesat să sprijine această iniţiativă, care ar adăuga apartenenţa la EEPTA la poziţia deja consolidată a UCPR în AVEC (Asociatia Europeana a Producatorilor si Procesatorilor de Carne de Pasare).

"Drept confirmare a implicării noastre în inovaţie şi cercetare – adăuga Dl. Monaldi – grupul nostru sprijină activ proiecte şi cooperarea cu universităţi şi centre de cercetări, precum Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

În sfârşit, este important de remarcat că, drept confirmare a interesului puternic al întregii producţii de ouă europene pentru piaţa românească, Birourile EUWEP şi organizaţiilor sale conectate, EEPTA şi EEPA, au hotărât să desfăşoare următoarea lor Adunare Generală, din 2012, în România. Întreaga producţie de ouă românească împreună cu domeniile alăturate se vor afla pe covorul roşu al UE în cursul reuniunii continentale de anul următor, de pe 7 şi 8 iunie 2012.

Pentru mai multe informaţii rugăm contactaţi:
UCPR: 021.666.37.65, 0722.57.55.49
Agrimon S.R.L. - Strada Principală Oprişeneşti, BRĂILA, tel.: +40-239-61.08.36; Fax: +40-239-61.45.67