ȘTIAȚI CĂ?

SFATURI PENTRU CUMPĂRĂTORII DE CARNE DE PASĂRE

15 Jan 2020

ȘTIAȚI CĂ?

SFATURI PENTRU CUMPĂRĂTORII DE CARNE DE PASĂRE
Ce trebuie să ştim înainte de a cumpăra carne de pasăre proaspătă sau congelată? Carnea de pasăre proaspătă are un miros specific plăcut, o culoare alb-roz pal deschis şi nu trebuie să se lipească de degete când este atinsă; verificaţi dacă produsul este etichetat şi marcat cu datele de fabricaţie şi valabilitate. Carnea congelată se păstrează în spaţii frigorifice (congelator) care asigură temperatura de -18°C. Termenul de valabilitate este stabilit de producător şi inscripţionat de acesta pe eticheta produsului. Verificaţi dacă produsele se încadrează în termenul de valabilitate. read more

DESPRE OU

15 Jan 2020

ȘTIAȚI CĂ?

DESPRE OU
Alături de lapte, oul reprezintă alimentul cel mai bogat în fosfor asimilabil – nutrient fundamental pentru copii. Gălbenuşul este bogat în fier, un ou asigurând aproximativ 30% din necesarul zilnic de fier. Oul are un potenţial nutritiv foarte mare, el conţinând trofinele esenţiale pentru o alimentaţie echilibrată. Protidele oului au o mare valoare biologică, având cel mai echilibrat conţinut de aminoacizi esenţiali. De asemenea, oul este o sursă importantă de fosfor lecitinic, fier bine asimilabil, calciu, precum şi de numeroase vitamine. Grăsimile din ouă, valoroase din punct de vedere biologic, asociate cu lecitină şi cefalină, constituie tonifianţi apreciaţi pentru activitatea nervoasă superioară. read more

OUL, UN ALIMENT MIRACULOS

15 Jan 2020

ȘTIAȚI CĂ?

OUL, UN ALIMENT MIRACULOS
O lungă perioadă de timp, oul a fost considerat un aliment dăunător sănătăţii, mai ales dacă ar fi depăşit în consum 120 de ouă pe an, sau două ouă pe săptămână. Iar restricţia era cu atât mai credibilă cu cât era impusă de medicina americană, cunoscută prin rigurozitatea sa. Omenirea a recepţionat ca atare acest mesaj, care a restricţionat consumul de ouă timp de 40 de ani! Apoi, medicina americană şi-a făcut „mea culpa” şi a transmis omenirii un nou mesaj, total diferit de celălalt: „omul poate să consume câte ouă vrea!” Acest ultim mesaj a fost transmis omenirii în urmă cu cca 20 de ani. Aşadar, calendaristic, restricţia a fost valabilă din anii '50 până în anii '90, după care a urmat perioada de „liber pentru consum”, care există şi în prezent. read more

UN ROMÂN CONSUMĂ PESTE 20 KG DE CARNE DE PASĂRE PE AN

15 Jan 2020

ȘTIAȚI CĂ?

UN ROMÂN CONSUMĂ PESTE 20 KG DE CARNE DE PASĂRE PE AN
În 2005, consumul de carne de pasăre în România a fost de 450 mii tone, adică 20,7 kg pe locuitor, iar consumul mediu de ouă pe cap de locuitor a fost de 235 ouă (cifrele sunt calculate raportând producţia internă realizată în sectorul industrial (217 mii tone şi 2,4 mld. ouă), sectorul gospodăresc (73 mii tone şi 2,7 mld. ouă) şi import (160 mii tone şi 40 mil. ouă) la întreaga populaţie a ţării de 21,7 milioane locuitori). read more